Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Extra subsidie voor Wereldpaviljoen Steyl

Geplaatst opvrijdag 17 oktober 2014 - 10:15

Het Wereldpaviljoen in Steyl heeft een extra subsidie van tienduizend euro gekregen van de Provincie Limburg.

Het geld wordt gebruikt voor het inrichten van de entree van het gebouw, die bestaat uit de romp van een Fokker 50. Ook wordt het gebruikt voor het optuigen van de theaterzaal.

Drie ton
Het Wereldpaviljoen kreeg van de provincie in totaal drie ton subsidie. Ook kwam er geld van particuliere fondsen, de Regio Venlo en het prins Bernhard Cultuurfonds.

Opening
Het Wereldpaviljoen in Steyl opent vrijdag de deuren. Het idee voor het paviljoen ontstond in 2006 toen bekend werd dat Venlo de Floriade had binnengehaald. Met het Wereldpaviljoen wilde de initiatiefnemers de 2 miljoen bezoekers van de Floriade wijzen op thema's als eerlijke handel. De plannen leidden uiteindelijk tot de wens om een definitieve plek in Limburg te krijgen, die werd gevonden in Steyl.

San Pedro
In het Wereldpaviljoen is het fictieve dorpje San Pedro in Nicaragua nagebouwd. Kinderen bezoeken in het paviljoen een fabriek, krantenredactie, woonhuis of gemeentehuis en worden volgens de initiatiefnemers zo spelenderwijs ondergedompeld in een andere cultuur.

Vrijdagochtend op L1 Radio tussen 10 en 12 uur reportages vanuit het Wereldpaviljoen in Steyl.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wereldpaviljoen Steyl trekt 3600 bezoekers in half jaar
Wereldpaviljoen in Steyl zoekt vrijwilligers
Opbrengst Pinksterweekend gestolen van Wereldpaviljoen
Wereldpaviljoen Steyl geteisterd door inbraken
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen