Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra subsidie voor Filmhuis Heerlen

Geplaatst opdonderdag 19 november 2020 - 16:06

Filmhuis De Spiegel in Heerlen krijgt van de gemeente eenmalig 90.000 euro extra subsidie. Dat geld is bedoeld voor een verdere professionalisering van de organisatie.

Het Filmhuis verhuisde ruim een jaar geleden van de vijfde verdieping van het Glaspaleis naar de voormalige Royal-bioscoop bij het station.

Geprofessionaliseerd
Volgens wethouder Jordy Clemens (SP) heeft het Filmhuis sindsdien grote stappen vooruit gezet. "In het kleine theatertje in het Glaspaleis draaide het Filmhuis puur op vrijwilligers. Dat kan in de Royal niet meer. Er is al flink geprofessionaliseerd. Nu is het tijd voor de volgende fase."

Grotere rol
Vandaar de extra subsidie van 90.000 euro. Dat geld is onder meer bedoeld om het filmaanbod uit te kunnen breiden, de techniek verder te verbeteren en de vrijwilligers (nog) beter aan te sturen. Ook is het de bedoeling dat het Filmhuis een grotere rol gaat spelen in het Royal-complex en dat er meer samengewerkt gaat worden met filmhuizen in de regio, zoals Filmhuis Lumière in Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen