Overslaan en naar de inhoud gaan

'Extra subsidie TEFAF heeft niets met corona te maken'

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 13:04

Het provinciebestuur stelt dat de zes ton extra subsidie voor promotie en marketing van de TEFAF niks te maken heeft met de coronacrisis. Dat bedrag staat er los van, zo staat in het antwoord op vragen van de SP.

Die partij vindt het bedrag voor de internationale kunst-en antiekbeurs, die jaarlijks in het Maastrichtse congrescentrum MECC plaatsvindt, een verkeerd signaal ten tijde van de coronacrisis.


Voedselbanken
Volgens de SP zou de zes ton veel beter besteed zijn om de ‘ergste noden’ bij de voedselbanken op te lossen.

Niet nakomen afspraak
In zijn antwoord wijst het provinciebestuur erop dat de zes ton een soort compensatie is voor het niet nakomen van de afspraak uit 2017 om meer internationale verbindingen te realiseren van en naar Maastricht Aachen Airport (MAA).

Tien jaar
Die afspraak maakte deel uit van een overeenkomst waarbij TEFAF zich voor (nog eens) tien jaar aan het MECC en Maastricht verbond.

Luchtverbinding
'Vóór de coronacrisis, in december vorig jaar, hebben wij al ingestemd met de aanpassing. En bovendien waren de zes ton al gereserveerd om eventuele nieuwe luchtverbindingen tot stand te brengen', zo schrijft het provinciebestuur.

Profiteren
Het bestuur onderstreept ook nog eens de 'belangrijke economische impuls van de TEFAF voor de regio'. Die impact zou jaarlijks 25 tot 35 miljoen bedragen. 'Vele partijen waaronder horeca, hotels, musea, theaters, winkels, taxi’s en MAA profiteren hiervan.'

Publiciteit
Ook levert het de stad en de regio veel PR en publiciteit op door de grote internationale toeloop, aldus het provinciebestuur. Om al deze redenen ziet het bestuur dan ook geen aanleiding om TEFAF te verzoeken om de gemaakte afspraken te wijzigen en af te zien van de subsidie, zoals de SP had gevraagd.

98.000 euro
Voor de voedselbanken in Limburg stelt het provinciebestuur dat de banken jaarlijks een exploitaitiesubsidie van ruim 98.000 euro krijgen.

Geheimhouding
De aangepaste overeenkomst wordt overigens net als de oorspronkelijke niet openbaar gemaakt. Leden van het Limburgs Parlement kunnen die alleen onder geheimhouding inzien.

Niet wenselijk

Bijna alle partijen hebben daarmee ingestemd. Alleen de SP was het daar niet mee eens. Die partij gaf aan dat 'het geheim verklaren van een overeenkomst die niet gesloten had moeten worden niet wenselijk is'.

Bedrijfsgegevens
De geheimhouding heeft ermee te maken dat er bedrijfsgegevens in staan die vertrouwelijk aan de provincie zijn verstrekt. Het gaat dan onder meer om geplande investeringen, opbrengsten, de bedrijfsstrategie van TEFAF en gemaakte huurafspraken tussen TEFAF en MECC.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen