Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Extra strop van 10 miljoen dreigt voor Floriade-gemeenten

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 16:04

De Floriade-gemeenten moeten rekening houden met een extra tegenvaller van tien miljoen euro. De strop is te wijten aan het gebrek aan interesse voor Venlo Greenpark en Villa Flora.

Venlo Greenpark, het voormalig Floriadeterrein, moest na de wereldexpo in 2012 dienen als kraamkamer van vernieuwing in een regio die voor een groot deel drijft op land- en tuinbouw en logistiek. Omdat de afgelopen jaren geen grond is verkocht, loopt het verwacht tekort met 8,5 miljoen euro op naar 13 miljoen euro in 2027.

Tekort in plaats van miljoenenwinst
Op Venlo Greenpark heeft ook Villa Flora een plekje. De glazen kas werd tijdens de Floriade gebruikt als expositieruimte en kreeg daarna een tweede leven als kantoor. Omdat het sinds 2012 grotendeels leeg staat, levert het gebouw bij verkoop in 2020 geen miljoenenwinst op, zoals aangenomen, maar een tekort van 1,4 miljoen euro.

Geld opzij zetten
De extra tekorten (8,5 plus 1,4 miljoen euro) leveren samen een tegenvaller op van 9,9 miljoen euro. Venlo Greenpark en Villa Flora zijn eigendom van Venlo, Venray, Peel en Maas, Horst aan de Maas en Gennep. Door de bijgestelde prognoses moeten zij meer geld opzij zetten om de verwachte tekorten op te kunnen vangen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'College Venlo loog over Villa Flora'
Gennep bijna verlost van Floriade
Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding
College Venlo: kanttekeningen bij rapport Villa Flora
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen