Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Extra strop van 10 miljoen dreigt voor Floriade-gemeenten

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 16:04

De Floriade-gemeenten moeten rekening houden met een extra tegenvaller van tien miljoen euro. De strop is te wijten aan het gebrek aan interesse voor Venlo Greenpark en Villa Flora.

Venlo Greenpark, het voormalig Floriadeterrein, moest na de wereldexpo in 2012 dienen als kraamkamer van vernieuwing in een regio die voor een groot deel drijft op land- en tuinbouw en logistiek. Omdat de afgelopen jaren geen grond is verkocht, loopt het verwacht tekort met 8,5 miljoen euro op naar 13 miljoen euro in 2027.

Tekort in plaats van miljoenenwinst
Op Venlo Greenpark heeft ook Villa Flora een plekje. De glazen kas werd tijdens de Floriade gebruikt als expositieruimte en kreeg daarna een tweede leven als kantoor. Omdat het sinds 2012 grotendeels leeg staat, levert het gebouw bij verkoop in 2020 geen miljoenenwinst op, zoals aangenomen, maar een tekort van 1,4 miljoen euro.

Geld opzij zetten
De extra tekorten (8,5 plus 1,4 miljoen euro) leveren samen een tegenvaller op van 9,9 miljoen euro. Venlo Greenpark en Villa Flora zijn eigendom van Venlo, Venray, Peel en Maas, Horst aan de Maas en Gennep. Door de bijgestelde prognoses moeten zij meer geld opzij zetten om de verwachte tekorten op te kunnen vangen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'College Venlo loog over Villa Flora'
Gennep bijna verlost van Floriade
Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding
College Venlo: kanttekeningen bij rapport Villa Flora
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen