Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Extra strop van 10 miljoen dreigt voor Floriade-gemeenten

Geplaatst opwoensdag 8 april 2015 - 16:04

De Floriade-gemeenten moeten rekening houden met een extra tegenvaller van tien miljoen euro. De strop is te wijten aan het gebrek aan interesse voor Venlo Greenpark en Villa Flora.

Venlo Greenpark, het voormalig Floriadeterrein, moest na de wereldexpo in 2012 dienen als kraamkamer van vernieuwing in een regio die voor een groot deel drijft op land- en tuinbouw en logistiek. Omdat de afgelopen jaren geen grond is verkocht, loopt het verwacht tekort met 8,5 miljoen euro op naar 13 miljoen euro in 2027.

Tekort in plaats van miljoenenwinst
Op Venlo Greenpark heeft ook Villa Flora een plekje. De glazen kas werd tijdens de Floriade gebruikt als expositieruimte en kreeg daarna een tweede leven als kantoor. Omdat het sinds 2012 grotendeels leeg staat, levert het gebouw bij verkoop in 2020 geen miljoenenwinst op, zoals aangenomen, maar een tekort van 1,4 miljoen euro.

Geld opzij zetten
De extra tekorten (8,5 plus 1,4 miljoen euro) leveren samen een tegenvaller op van 9,9 miljoen euro. Venlo Greenpark en Villa Flora zijn eigendom van Venlo, Venray, Peel en Maas, Horst aan de Maas en Gennep. Door de bijgestelde prognoses moeten zij meer geld opzij zetten om de verwachte tekorten op te kunnen vangen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'College Venlo loog over Villa Flora'
Gennep bijna verlost van Floriade
Villa Flora wordt innovatiecentrum voeding
College Venlo: kanttekeningen bij rapport Villa Flora
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen