Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra sociale huurappartementen in centrum Venray

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 14:28

In het centrum van Venray wordt in plaats van extra winkelruimte een appartementencomplex met vijftien sociale huurwoningen gerealiseerd.

De appartementen komen op de hoek van de Marktstraat en de Eindstraat. In eerdere plannen zou op deze plek winkelruimte worden toegevoegd.

Betaalbare woningen
"Er is behoefte aan betaalbare woningen in en rondom het centrum. Met Wonen Limburg hebben we afgesproken samen te werken aan nieuwe locaties. Met deze appartementen bieden we mogelijkheden voor starters, maar ook voor mensen die willen doorstromen naar een betaalbaar appartement dichtbij alle voorzieningen", legt wethouder Jan Loonen uit.

Geen extra winkelruimte
Het plan past binnen de visie van de gemeente om winkels zoveel mogelijk te centreren. "Om een levendig centrum te behouden en leegstand te bestrijden, voegen we aan de rand van het centrum het liefst woningen toe", aldus Loonen.

De provincie levert een bijdrage voor de realisatie van de sociale huurwoningen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen