Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra slot op poort: machinist komt niet bij trein

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 6:21

De eerste trein uit Weert is maandagmorgen met vertraging vertrokken. De reden: de machinist kwam niet bij de trein door een extra slot op de poort van het rangeerterrein.

Dat melden de lokale nieuwssites WeertdeGekste.nl en Nederweert24.

Hangslot
Rond 4.30 uur kwam de eerste machinist bij het rangeerterrein aan op de Statieberg, waar de treinstellen in de nacht worden geparkeerd. Hij had de sleutel van de poort bij zich, maar zag dat er ook nog een extra hangslot hing.

Betonschaar
Spoorwegbeheerder ProRail werd ingeschakeld, maar omdat die niet snel in Weert aanwezig kon zijn, werd besloten ook de brandweer te bellen om het hangslot open te knippen. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan; een gewone betonschaar was niet voldoende om het slot te forceren. Er moest uiteindelijk een hydraulische knipschaar aan te pas komen om het terrein op te kunnen.

Wachten
Toen de brandweer het hek eenmaal open had en de machinist de eerste trein gereed had gemaakt voor vertrek, stonden de eerste reizigers van de dag al te wachten op een vertraagde trein. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat het ging om vandalisme: "Het slot is door derden opgehangen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen