Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra slot op poort: machinist komt niet bij trein

Geplaatst opmaandag 6 januari 2020 - 6:21

De eerste trein uit Weert is maandagmorgen met vertraging vertrokken. De reden: de machinist kwam niet bij de trein door een extra slot op de poort van het rangeerterrein.

Dat melden de lokale nieuwssites WeertdeGekste.nl en Nederweert24.

Hangslot
Rond 4.30 uur kwam de eerste machinist bij het rangeerterrein aan op de Statieberg, waar de treinstellen in de nacht worden geparkeerd. Hij had de sleutel van de poort bij zich, maar zag dat er ook nog een extra hangslot hing.

Betonschaar
Spoorwegbeheerder ProRail werd ingeschakeld, maar omdat die niet snel in Weert aanwezig kon zijn, werd besloten ook de brandweer te bellen om het hangslot open te knippen. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan; een gewone betonschaar was niet voldoende om het slot te forceren. Er moest uiteindelijk een hydraulische knipschaar aan te pas komen om het terrein op te kunnen.

Wachten
Toen de brandweer het hek eenmaal open had en de machinist de eerste trein gereed had gemaakt voor vertrek, stonden de eerste reizigers van de dag al te wachten op een vertraagde trein. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat het ging om vandalisme: "Het slot is door derden opgehangen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen