Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra rijstrook op A73 bij knooppunt Zaarderheiken

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 17:28

Er komt een extra rijstrook op de A73 bij knooppunt Zaarderheiken in Venlo.

Daardoor kan het verkeer naar de A67 richting Eindhoven beter doorstromen. Nu staan daar elke dag files, met name in de ochtendspits.

Logistieke route
VVD-minister Melanie Schultz van Hagen heeft daarover een akkoord bereikt met de provincie. De extra rijstrook kost 4,7 miljoen euro. Rijk en provincie betalen ieder de helft. Volgens de minister is de A67 een belangrijke logistieke route voor Rotterdam en Antwerpen naar het Duitse achterland.

"De extra rijstrook zorgt ervoor dat deze route nu ook vanuit Limburg beter bereikbaar wordt. En ook Venlo is daardoor beter bereikbaar", aldus de minister.

Wettelijke procedures
Het duurt wel nog 4 tot 5 jaar voordat de extra rijstrook daadwerkelijk wordt aangelegd. Dat komt omdat allerlei wettelijke procedures moeten worden doorlopen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg en Brabant pakken verkeersproblemen samen aan
Chauffeur overleden bij ongeluk vrachtwagens A67
Ongeluk bij snelwegknooppunt: minstens één gewonde
Snelwegen dit weekend op verschillende plekken dicht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen