Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra parkeerplaatsen Venlo tijdens staking streekvervoer

Geplaatst opdinsdag 24 april 2018 - 13:31

Er komt in Venlo volgende week maandag en dinsdag extra parkeerruimte, wanneer Arriva net als de andere regionale vervoerders in Nederland van plan is om te staken.

Volgens Omroep Venlo hadden de ondernemers in de Venlose binnenstad daarvoor gepleit, waarna de gemeente akkoord ging om het kazerneterrein in Blerick als parkeerruimte open te setllen.

Lees ook: Staking gaat door: twee dagen geen bussen en treinen

Duitse Dag van de Arbeid
De staking valt dinsdag samen met de Duitse Dag van de Arbeid, waarop traditioneel veel oosterburen de weg naar Venlo en andere Limburgse steden weten te vinden. Daarnaast rekent men ook maandag op een flinke toestroom van mensen die die 'brugdag' vrijaf nemen.

Pendelbus
De werkgroep parkeren en bereikbaarheid binnenstad Venlo drong bij monde van woordvoerder Han Pesch succesvol erop aan om het zogeheten 'Draaiboek Duitse Dag' op beide dagen toe te passen. Volgens dat draaiboek kunnen kooptoeristen op het kazerneterrein hun auto parkeren en van daaruit met een pendelbus naar de binnenstad getransporteerd worden.

Winkeliersvereniging
De werkgroep kreeg daarbij steun in de rug van winkeliersvereniging Venlostad.com. 'De historie wijst uit dat de maandag vaak net zo druk is als er een Duitse feestdag op dinsdag valt', aldus voorzitter Toine Schreinemachers.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen