Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra parkeerplaatsen Venlo tijdens staking streekvervoer

Geplaatst opdinsdag 24 april 2018 - 13:31

Er komt in Venlo volgende week maandag en dinsdag extra parkeerruimte, wanneer Arriva net als de andere regionale vervoerders in Nederland van plan is om te staken.

Volgens Omroep Venlo hadden de ondernemers in de Venlose binnenstad daarvoor gepleit, waarna de gemeente akkoord ging om het kazerneterrein in Blerick als parkeerruimte open te setllen.

Lees ook: Staking gaat door: twee dagen geen bussen en treinen

Duitse Dag van de Arbeid
De staking valt dinsdag samen met de Duitse Dag van de Arbeid, waarop traditioneel veel oosterburen de weg naar Venlo en andere Limburgse steden weten te vinden. Daarnaast rekent men ook maandag op een flinke toestroom van mensen die die 'brugdag' vrijaf nemen.

Pendelbus
De werkgroep parkeren en bereikbaarheid binnenstad Venlo drong bij monde van woordvoerder Han Pesch succesvol erop aan om het zogeheten 'Draaiboek Duitse Dag' op beide dagen toe te passen. Volgens dat draaiboek kunnen kooptoeristen op het kazerneterrein hun auto parkeren en van daaruit met een pendelbus naar de binnenstad getransporteerd worden.

Winkeliersvereniging
De werkgroep kreeg daarbij steun in de rug van winkeliersvereniging Venlostad.com. 'De historie wijst uit dat de maandag vaak net zo druk is als er een Duitse feestdag op dinsdag valt', aldus voorzitter Toine Schreinemachers.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen