Overslaan en naar de inhoud gaan

'Extra onderzoek nodig in moordzaak Pascal Brouwers'

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 18:19

Advocaat Arthur Vonken wil extra onderzoek naar de doodsoorzaak van Maastrichtenaar Pascal Brouwers (44).

Die stierf op 6 december 2014 tijdens een vechtpartij in een pand van het Leger des Heils aan de Statensingel in Maastricht.

Voorbedachte rade
Volgens het openbaar ministerie (OM) heeft Gerard M. (28), cliënt van Vonken, de Maastrichtenaar met voorbedachte rade vermoord. Bronnen binnen justitie hebben bevestigd dat Brouwers door M. tientallen keren hard tegen het hoofd is geschopt.

Doodsoorzaak?
Tijdens een pro formazitting voor de rechtbank in Maastricht heeft Arthur Vonken gevraagd om een aanvullende rapportage over de doodsoorzaak van Pascal Brouwers. "In het toxicologisch rapport is sprake van hersenoedeem (zwelling van de hersenen). Dat kan ook voorkomen door intoxicatie. Ik wil graag weten of de aanwezigheid van amfetaminen in het bloed van het slachtoffer en diens hoge bloeddruk wellicht hebben bijgedragen aan het overlijden."

Overbodig
Officier van justitie Wil Peute vindt extra onderzoek overbodig. Volgens de officier laat het toxicologisch rapport weinig aan duidelijkheid te wensen over. "Pascal Brouwers is overleden door uitwendig geweld. In de rapportage is geen sprake van dat drugs enige invloed hadden op het overlijden."

Een datum voor de inhoudelijke behandeling van de zaak is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

OM eist 5 jaar cel en TBS in moordzaak Leger des Heils
Eis: acht jaar voor neerschieten Hells Angel in Heerlen
Hoger beroep in zaak doodslag Leger des Heils
Justitie wil einde aan geweld tegen hulpverleners
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen