Overslaan en naar de inhoud gaan

'Extra onderzoek nodig in moordzaak Pascal Brouwers'

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2015 - 18:19

Advocaat Arthur Vonken wil extra onderzoek naar de doodsoorzaak van Maastrichtenaar Pascal Brouwers (44).

Die stierf op 6 december 2014 tijdens een vechtpartij in een pand van het Leger des Heils aan de Statensingel in Maastricht.

Voorbedachte rade
Volgens het openbaar ministerie (OM) heeft Gerard M. (28), cliënt van Vonken, de Maastrichtenaar met voorbedachte rade vermoord. Bronnen binnen justitie hebben bevestigd dat Brouwers door M. tientallen keren hard tegen het hoofd is geschopt.

Doodsoorzaak?
Tijdens een pro formazitting voor de rechtbank in Maastricht heeft Arthur Vonken gevraagd om een aanvullende rapportage over de doodsoorzaak van Pascal Brouwers. "In het toxicologisch rapport is sprake van hersenoedeem (zwelling van de hersenen). Dat kan ook voorkomen door intoxicatie. Ik wil graag weten of de aanwezigheid van amfetaminen in het bloed van het slachtoffer en diens hoge bloeddruk wellicht hebben bijgedragen aan het overlijden."

Overbodig
Officier van justitie Wil Peute vindt extra onderzoek overbodig. Volgens de officier laat het toxicologisch rapport weinig aan duidelijkheid te wensen over. "Pascal Brouwers is overleden door uitwendig geweld. In de rapportage is geen sprake van dat drugs enige invloed hadden op het overlijden."

Een datum voor de inhoudelijke behandeling van de zaak is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eis: acht jaar voor neerschieten Hells Angel in Heerlen
OM eist 5 jaar cel en TBS in moordzaak Leger des Heils
Hoger beroep in zaak doodslag Leger des Heils
Justitie wil einde aan geweld tegen hulpverleners
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen