Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra noodkrediet voor 38 Limburgse bedrijven

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2020 - 17:20

In Limburg zijn er 38 bedrijven bijgekomen die een noodkrediet krijgen vanwege de coronacrisis.

Die 38 bedrijven hebben zo’n 7,6 miljoen euro aan leningen gekregen.

Noodkrediet
In totaal hebben nu 84 Limburgse bedrijven een aanvraag gedaan voor de Corona-OverbruggingsLening (COL). De regeling is in het leven geroepen om innovatieve ondernemers en MKB-bedrijven te steunen. Bedrijven die net zijn opgestart en ondernemers die sterk groeien kunnen vaak niet terecht bij banken voor een lening. Die kunnen gebruik maken van het noodkrediet van het ministerie van Economische Zaken.

Afgewezen
De aanvraag van 46 Limburgse bedrijven is afgewezen of nog in behandeling. “Sommige bedrijven hebben de stukken nog niet compleet”, verklaart Hortense Janssen van LIOF. Het ontwikkelingsfonds beoordeelt de aanvragen van de Limburgse bedrijven. “Er zijn ook aanvragen afgewezen omdat de bedrijven al voor de crisis in financiële problemen waren”, zegt de woordvoerster. “En daar is de regeling niet voor bedoeld. De COL is in het leven geroepen om gezonden innovatieve bedrijven de crisis door te helpen.”

217 miljoen
In heel Nederland hebben zich bijna 1800 bedrijven gemeld voor steun. 600 aanvragen zijn goedgekeurd. Die krijgen zo’n 217 miljoen euro. Het overgrote deel van de bedrijven vroegen een overbruggingskrediet van 50.000 tot 250.000 euro. In totaal is 300 miljoen euro beschikbaar. Bedrijven kunnen tot 1 oktober een aanvraag doen voor de noodvoorziening.

NOW-regeling
Bedrijven die door de coronacrisis de loonkosten tijdelijk niet kunnen betalen, kunnen gebruik maken van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid-regeling. In Limburg maken 1570 bedrijven via het UWV gebruik van die regeling. De tweede tranche van de NOW-regeling is begin juli ingegaan. In heel Nederland maken er zo'n 35.000 bedrijven gebruik van.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen