Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Extra nachtbewaking in azc Weert blijft noodzakelijk

Geplaatst opvrijdag 27 januari 2017 - 6:26

Ook nu de meeste criminele Noord-Afrikaanse asielzoekers weg zijn uit Weert, blijft de extra nachtbewaking bij het azc.

Dat heeft burgemeester Jos Heijmans van Weert bekendgemaakt.

Overlast
De extra bewaking in de nachtelijke uren werd ruim een maand geleden ingevoerd, omdat er een groep van 26 kansloze Noord-Afrikaanse vluchtelingen overlast veroorzaakten en diefstallen pleegden binnen en buiten het asielzoekerscentrum.

Noodbevel
Om de criminele activiteiten buiten het azc tegen te gaan, voerde Heijmans een noodbevel in. Dat hield in dat de groep van enkele tientallen asielzoekers zich slechts één uur per dag buiten de poorten van het azc mocht bevinden.

Rust
Door het noodbevel is de rust in Weert wedergekeerd, aldus Heijmans. In een zestal gevallen bleken er door de groep toch criminele activiteiten plaats te hebben gevonden buiten het azc. "Het Openbaar Ministerie bekijkt nog of ze deze personen gaat vervolgen", zo zegt Heijmans.

Illegaliteit
Volgens de burgemeester verblijven nu nog zes personen van deze groep op het azc in Weert. Verder zitten er acht vast of zijn teruggestuurd en zijn elf personen de illegaliteit ingedoken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Burgemeester Weert sleept OM voor de rechter
ANP
Burgemeester niet vervolgd voor huisarrest asielzoekers
OM: noodbevel asielzoekers Weert ontoereikend
Bond stapt naar rechter voor noodbevel aso-asielzoekers
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen