Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra maatregelen voor aanpak hangjeugd in Nederweert

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 6:57

De gemeente Nederweert gaat extra maatregelen treffen om het onveiligheidsgevoel bij inwoners door toedoen van hangjeugd bij sportpark De Bengele terug te dringen.

Zo wordt onder meer een jongerenwerker frequenter ingezet.

Overlast
De groep van vijftien jongeren valt niet binnen de definitie van overlastgevende jongeren zoals de politie die hanteert. Toch zijn er de afgelopen jaren bij de gemeente wel verschillende signalen binnengekomen dat mensen zich onveilig voelen door de aanwezigheid van de groep. Dat concludeerde een adviesbureau dat onderzoek deed naar de situatie onlangs.

Daarbij gaat het onder meer om geluidsoverlast, blowen en het achterlaten van zwerfafval.

Kindvriendelijker
Om De Bengele kindvriendelijker te maken werd in 2013 al geprobeerd de situatie te verbeteren, maar daardoor verplaatste de groep zich naar een andere locatie. Vorig jaar streken ze uiteindelijk weer neer bij het sportpark.

Maatregelen
Behalve met de extra inzet van jongerenwerk, die gaat kijken op welke manier de jongeren hun vrije tijd op een positieve manier kunnen invullen, wil de gemeente het zogeheten veiligheidsoverleg, dat in het verleden regelmatig werd gehouden, hervatten.

Een keer in de zes weken zou er overleg moeten zijn tussen de verschillende instanties die zich met jeugd en handhaving bezighouden om zo de situatie rondom de jongeren in de gaten te kunnen houden.

Het is de bedoeling om later dit jaar de nieuwe aanpak te evalueren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer controle sportparken Roermond
Capuchon
Minder overlast door jongeren in Sittard-Geleen
Limburg heeft geen criminele jeugdbendes meer
Raad Sittard-Geleen verstoord om hangjeugd Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen