Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra maatregelen om A73-werkzaamheden af te ronden

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 21:26

De werkzaamheden deze week aan de A73 tussen Roermond en knooppunt Het Vonderen komen op tijd af, ondanks het warme weer. Wel neemt Rijkswaterstaat in samenwerking met de aannemer extra maatregelen.

Door de hoge temperatuur koelt het asfalt minder snel af dan normaal.

Lees ook: Snelweg A73 hele week dicht bij Roermond

Vochtig houden
Om de afkoeling te stimuleren, wordt de asfaltlaag vochtig gehouden door water uit tankwagens. Ook wordt er zand gestrooid op alle op- en afritten van het werkterrein. Dat moet moet voorkomen dat het warme, plakkerige asfalt aan de banden van de werkvoertuigen blijft plakken.

Geen dresscode
Verder wordt er minder streng op toegezien dat werknemers zich aan het kledingsvoorschrift houden. Als de omgeving veilig genoeg is, mogen de werkhelmen worden afgezet. Ook wordt de dikke werkjas vervangen door een hesje.

De werkzaamheden duren tot maandag 13 augustus 5:00 uur.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen