Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra maatregelen: Mondo Verde deelt mondkapjes uit

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2020 - 13:34

Attractiepark Mondo Verde in Landgraaf neemt vanwege de grote drukte in het park extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo worden er vanaf donderdag mondkapjes uitgedeeld bij de entree.

Het park reageert daarmee op de kritiek die bezoekers na afgelopen weekend uitten over de grote drukte in het park met tuinen, dieren, attracties en all-you-can-eat-catering.

Video: L1

Mondkapjes
Het was al mogelijk om mondkapjes te kopen bij de kassa. "Als eerste park adviseerden we bezoekers al om een mondkapje op het terrein te dragen", vertelde directeur Klaas van der Honing van Mondo Verde donderdagochtend op L1 Radio. "Nu gaan we een stap verder: we delen ze uit. Omdat wij vinden dat het een goede maatregel is."

Lees ook: Publiek en politiek bezorgd om drukte Mondo Verde

Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsraad zei dinsdagochtend tegen de NOS het onverstandig te vinden een mondkapjesplicht in te voeren. Toch hoopt Van der Honing dat het dragen van mondkapjes landelijk ingevoerd gaat worden. "Zo is er duidelijkheid voor de mensen en zijn wij geen eenling met deze maatregel."

Maatregelen
In het park zijn al verschillende maatregelen genomen om bezoekers erop te attenderen dat ze anderhalve meter afstand moeten bewaren. Zo staan er grote borden, zijn er stickers geplakt en is het niet mogelijk om binnen in restaurants te eten.

All you can eat
Mondo Verde werkt volgens het all you can eat-principe. Eten zit bij de entreeprijs in. Daardoor ontstonden er bij de restaurants lange wachtrijen van mensen dicht op elkaar. Om dat probleem te beperken, is er al een extra machine geplaats om pannenkoeken te bakken.

Ook worden er binnenkort mogelijk producten uit het all you can eat-concept gehaald. "We willen daarmee de doorstroming verbeteren zodat de wachtrijen korter worden", legt directeur Klaas van der Honing uit.

Reservering
Mondo Verde werkt, in tegenstelling tot de meeste andere parken, niet met een reserveringssysteem. "Daarmee kun je alleen zorgen dat mensen iets gematigd binnenkomen. Maar als ze binnen zijn en naar bepaalde gebieden toegaan, heb je hetzelfde probleem." Volgens Van der Honing is dat dus ook geen oplossing voor de drukte. "We zien dat de meeste mensen tot sluitingstijd blijven, omdat ze tegenwoordig niet meer overal terecht kunnen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen