Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra Maas Cleanup voor opruimen afval wateroverlast

Geplaatst opdinsdag 27 juli 2021 - 22:26

Er komt een extra editie van de Maas Cleanup. Tijdens de extra dag wordt het afval langs de oevers van de Maas en de zijrivieren opgeruimd.

De dag staat gepland op zaterdag 14 augustus.

Gigantisch
De actie is een initiatief van Schone Maas, Schone Rivieren, LIVES en Maas Cleanup. Volgens de Maas Cleanup hebben de Maas en haar zijrivieren "ongekende krachten laten zien" tijdens de wateroverlast die Limburg trof. "Nu het water is gezakt, komt er er een gigantische hoeveelheid afval aan de oppervlakte. Er moet een grote klus geklaard worden en daar kan alle hulp bij gebruikt worden."

Overzichtskaart
De organiserende partijen hebben in overleg met de waterbeherende partijen, de veiligheidsregio's, terrein beherende organisaties en lokale overheden een overzichtskaart gemaakt. Daarop staat waar en wanneer er kan worden opgeruimd. Op die manier moeten gevaarlijke situaties worden voorkomen en wordt geprobeerd de natuur niet verder te beschadigen.

“Met heel veel vrijwilligers in samenwerking met bedrijven en waterbeherende partijen gaan we de schouders eronder zetten en de strijd aan”, aldus Maas Cleanup coördinator Noï Boesten. Mensen die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via de website.

Maas Cleanup
De Maas Cleanup is een jaarlijkse actie die is afgeleid van de wereldwijde opruimactie World Cleanup Day. Zo'n 180 landen doen mee aan een schoonmaakbeurt van de planeet. De Maas Cleanup Day is een lokale variant daarvan. De editie in augustus is een extra editie, de reguliere editie volgt een dikke maand later op 18 september.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen