Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra Maas Cleanup voor opruimen afval wateroverlast

Geplaatst opdinsdag 27 juli 2021 - 22:26

Er komt een extra editie van de Maas Cleanup. Tijdens de extra dag wordt het afval langs de oevers van de Maas en de zijrivieren opgeruimd.

De dag staat gepland op zaterdag 14 augustus.

Gigantisch
De actie is een initiatief van Schone Maas, Schone Rivieren, LIVES en Maas Cleanup. Volgens de Maas Cleanup hebben de Maas en haar zijrivieren "ongekende krachten laten zien" tijdens de wateroverlast die Limburg trof. "Nu het water is gezakt, komt er er een gigantische hoeveelheid afval aan de oppervlakte. Er moet een grote klus geklaard worden en daar kan alle hulp bij gebruikt worden."

Overzichtskaart
De organiserende partijen hebben in overleg met de waterbeherende partijen, de veiligheidsregio's, terrein beherende organisaties en lokale overheden een overzichtskaart gemaakt. Daarop staat waar en wanneer er kan worden opgeruimd. Op die manier moeten gevaarlijke situaties worden voorkomen en wordt geprobeerd de natuur niet verder te beschadigen.

“Met heel veel vrijwilligers in samenwerking met bedrijven en waterbeherende partijen gaan we de schouders eronder zetten en de strijd aan”, aldus Maas Cleanup coördinator Noï Boesten. Mensen die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via de website.

Maas Cleanup
De Maas Cleanup is een jaarlijkse actie die is afgeleid van de wereldwijde opruimactie World Cleanup Day. Zo'n 180 landen doen mee aan een schoonmaakbeurt van de planeet. De Maas Cleanup Day is een lokale variant daarvan. De editie in augustus is een extra editie, de reguliere editie volgt een dikke maand later op 18 september.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen