Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra Limburgse handballers opgeroepen voor WK-kwalificatie

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 15:00

Bondscoach Joop Fiege van het Nederlands handbalmannenteam heeft vier Limburgse handballers extra opgeroepen voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg.

Kay Smits en Luuk Hoiting van Lions, Pim Augustinus van Bevo Hc en Martijn Meijer van Tongeren zijn aan de selectie toegevoegd omdat er aantal afmeldingen waren.

Afmeldingen
Lions speler Joris Baart meldde zich af met een schouderblessure. Hij heeft maandag een mri-scan gehad. Nicky Verjans is er niet bij wegens privé omstandigheden.

Doelman Luuk Hoiting werd toegevoegd aan de selectie omdat Bart Ravensbergen niet helemaal fit was. Inmiddels is de doelman van Bevo hersteld van zijn enkelblessure. En Luuk Hoiting kreeg maandag een cortisonenspuit om van een slepende voetblessure af te komen.

Limburgers
De andere Limburgers in de selectie zijn: Jorn Smits, Jasper Adams, Ivo Steins, Arjan Haenen en Toon Leenders. Van Targos Bevo Hc zit tevens de niet-Limburger Nick de Kuyper bij de selectie.

Kwalificatie-wedstrijden
De Nederlandse handballers spelen op woensdag 4 november tegen Luxemburg in het Topsportcentrum in Almere. Drie dagen later, op 7 november, is het uitduel in het Luxemburgse Differdange.

In januari speelt Oranje nog twee keer tegen Zwitserland. De winnaar van deze kwalificatiereeks speelt in juni 2016 play-offs voor het WK in Frankrijk, dat wordt gehouden van 11 tot en met 29 januari 2017.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Elf Limburgers in voorselectie Nederlandse handbalploeg
Steins en Hoiting beste handballers van het seizoen
Enkelblessure voor Jorn Smits bij zege Oranje
Pim Augustinus verlengt bij Bevo Hc
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen