Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra Limburgse handballers opgeroepen voor WK-kwalificatie

Geplaatst opdinsdag 20 oktober 2015 - 15:00

Bondscoach Joop Fiege van het Nederlands handbalmannenteam heeft vier Limburgse handballers extra opgeroepen voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg.

Kay Smits en Luuk Hoiting van Lions, Pim Augustinus van Bevo Hc en Martijn Meijer van Tongeren zijn aan de selectie toegevoegd omdat er aantal afmeldingen waren.

Afmeldingen
Lions speler Joris Baart meldde zich af met een schouderblessure. Hij heeft maandag een mri-scan gehad. Nicky Verjans is er niet bij wegens privé omstandigheden.

Doelman Luuk Hoiting werd toegevoegd aan de selectie omdat Bart Ravensbergen niet helemaal fit was. Inmiddels is de doelman van Bevo hersteld van zijn enkelblessure. En Luuk Hoiting kreeg maandag een cortisonenspuit om van een slepende voetblessure af te komen.

Limburgers
De andere Limburgers in de selectie zijn: Jorn Smits, Jasper Adams, Ivo Steins, Arjan Haenen en Toon Leenders. Van Targos Bevo Hc zit tevens de niet-Limburger Nick de Kuyper bij de selectie.

Kwalificatie-wedstrijden
De Nederlandse handballers spelen op woensdag 4 november tegen Luxemburg in het Topsportcentrum in Almere. Drie dagen later, op 7 november, is het uitduel in het Luxemburgse Differdange.

In januari speelt Oranje nog twee keer tegen Zwitserland. De winnaar van deze kwalificatiereeks speelt in juni 2016 play-offs voor het WK in Frankrijk, dat wordt gehouden van 11 tot en met 29 januari 2017.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Elf Limburgers in voorselectie Nederlandse handbalploeg
Steins en Hoiting beste handballers van het seizoen
Enkelblessure voor Jorn Smits bij zege Oranje
Pim Augustinus verlengt bij Bevo Hc
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen