Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra inhaalmogelijkheid voor Verstappen in Singapore

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 22:10

De Formule 1-coureurs krijgen aankomend weekend op het stratencircuit van Singapore niet te maken met twee, maar drie DRS-zones.

Autosportbond FIA besloot woensdag de kansen op inhaalacties door Max Verstappen en consorten op het circuit te vergroten door een derde zone toe te voegen.

Lees ook: Verstappen: 'Mikken op maximale score in Singapore'

Aanval bij bocht veertien
Het gaat om het rechte stuk dat volgt na bocht dertien. Na een haakse bocht naar links moet dat de coureurs de gelegenheid geven om naar de voorganger toe te rijden, om vervolgens bij het aanremmen voor bocht veertien een aanval te plaatsen.
De andere DRS-zones op het Marina Bay Circuit liggen op het rechte stuk bij start/finish en tussen bocht vijf en zeven, waar de coureurs het gaspedaal volledig intrappen.

Verminderde luchtweerstand
Bij een DRS-zone kan een coureur de achtervleugel van zijn bolide laten openklappen, op voorwaarde dat hij bij een specifiek meetpunt binnen een seconde van zijn voorganger rijdt. Door het openklappen van de achtervleugel vermindert de luchtweerstand die de vleugel creëert en kan de bolide een hogere topsnelheid halen dan gebruikelijk. Daardoor neemt de kans op een succesvolle inhaalactie toe.

Liveblog
De Grote Prijs van Singapore wordt zondag verreden. 1Limburg verzorgt dan weer een liveblog.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen