Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra inhaalmogelijkheid voor Verstappen in Singapore

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 22:10

De Formule 1-coureurs krijgen aankomend weekend op het stratencircuit van Singapore niet te maken met twee, maar drie DRS-zones.

Autosportbond FIA besloot woensdag de kansen op inhaalacties door Max Verstappen en consorten op het circuit te vergroten door een derde zone toe te voegen.

Lees ook: Verstappen: 'Mikken op maximale score in Singapore'

Aanval bij bocht veertien
Het gaat om het rechte stuk dat volgt na bocht dertien. Na een haakse bocht naar links moet dat de coureurs de gelegenheid geven om naar de voorganger toe te rijden, om vervolgens bij het aanremmen voor bocht veertien een aanval te plaatsen.
De andere DRS-zones op het Marina Bay Circuit liggen op het rechte stuk bij start/finish en tussen bocht vijf en zeven, waar de coureurs het gaspedaal volledig intrappen.

Verminderde luchtweerstand
Bij een DRS-zone kan een coureur de achtervleugel van zijn bolide laten openklappen, op voorwaarde dat hij bij een specifiek meetpunt binnen een seconde van zijn voorganger rijdt. Door het openklappen van de achtervleugel vermindert de luchtweerstand die de vleugel creëert en kan de bolide een hogere topsnelheid halen dan gebruikelijk. Daardoor neemt de kans op een succesvolle inhaalactie toe.

Liveblog
De Grote Prijs van Singapore wordt zondag verreden. 1Limburg verzorgt dan weer een liveblog.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen