Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra inhaalmogelijkheid voor Verstappen in Singapore

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 22:10

De Formule 1-coureurs krijgen aankomend weekend op het stratencircuit van Singapore niet te maken met twee, maar drie DRS-zones.

Autosportbond FIA besloot woensdag de kansen op inhaalacties door Max Verstappen en consorten op het circuit te vergroten door een derde zone toe te voegen.

Lees ook: Verstappen: 'Mikken op maximale score in Singapore'

Aanval bij bocht veertien
Het gaat om het rechte stuk dat volgt na bocht dertien. Na een haakse bocht naar links moet dat de coureurs de gelegenheid geven om naar de voorganger toe te rijden, om vervolgens bij het aanremmen voor bocht veertien een aanval te plaatsen.
De andere DRS-zones op het Marina Bay Circuit liggen op het rechte stuk bij start/finish en tussen bocht vijf en zeven, waar de coureurs het gaspedaal volledig intrappen.

Verminderde luchtweerstand
Bij een DRS-zone kan een coureur de achtervleugel van zijn bolide laten openklappen, op voorwaarde dat hij bij een specifiek meetpunt binnen een seconde van zijn voorganger rijdt. Door het openklappen van de achtervleugel vermindert de luchtweerstand die de vleugel creëert en kan de bolide een hogere topsnelheid halen dan gebruikelijk. Daardoor neemt de kans op een succesvolle inhaalactie toe.

Liveblog
De Grote Prijs van Singapore wordt zondag verreden. 1Limburg verzorgt dan weer een liveblog.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen