Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra huurhuizen in kleine dorpen Horst aan de Maas

Geplaatst opmaandag 9 januari 2017 - 18:27

Met een innovatieve aanpak wil Horst aan de Maas het tekort aan huurwoningen in kleine dorpen tegengaan.

De regeling heet ‘5 plus 5 min’. Er worden nu (bijvoorbeeld) vijf huurwoningen gebouwd, maar in de toekomst vijf andere huurwoningen gesloopt.

Sociale huurwoning
"Het is een zoektocht", erkent wethouder Bob Vostermans van Wonen. De gemeente Horst aan de Maas wil de inwoners van kleine dorpen helpen die dringend op zoek zijn naar een sociale huurwoning. De corporaties staan niet te trappelen. Ze voeren aan dat de bevolking gaat krimpen en nieuwe huizen vijftig jaar blijven staan. De vrees bestaat dat ze bouwen voor leegstand.

Regeling
De zoektocht naar een oplossing voor het dilemma heeft resultaat gehad. De partijen hebben de zogenaamde ‘5 plus 5 min-regeling’ bedacht. Om tegemoet te komen aan de behoefte worden nu (bijvoorbeeld) vijf extra huurwoningen gebouwd, maar worden meteen afspraken gemaakt om straks vijf huurwoningen te slopen.

Proef
Vostermans wil binnen twee maanden starten met een proef. Bij de uitvoering wordt de provincie betrokken, omdat die toestemming moet verlenen. Wellicht is zij tevens bereid een bijdrage in de sloopkosten te leveren. Volgens directeur Wim Hazeu van Wonen Limburg is de aanpak uniek in de provincie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wonen Limburg wil huizen gaan opkopen en verhuren
Heijmans ONE huurwoning
Plan voor verplaatsbare woningen in America
Wonen Limburg verlaagt huurprijs
Strijd om 'enkele tonnen' te veel rioolheffing
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen