Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra huurhuizen in kleine dorpen Horst aan de Maas

Geplaatst opmaandag 9 januari 2017 - 18:27

Met een innovatieve aanpak wil Horst aan de Maas het tekort aan huurwoningen in kleine dorpen tegengaan.

De regeling heet ‘5 plus 5 min’. Er worden nu (bijvoorbeeld) vijf huurwoningen gebouwd, maar in de toekomst vijf andere huurwoningen gesloopt.

Sociale huurwoning
"Het is een zoektocht", erkent wethouder Bob Vostermans van Wonen. De gemeente Horst aan de Maas wil de inwoners van kleine dorpen helpen die dringend op zoek zijn naar een sociale huurwoning. De corporaties staan niet te trappelen. Ze voeren aan dat de bevolking gaat krimpen en nieuwe huizen vijftig jaar blijven staan. De vrees bestaat dat ze bouwen voor leegstand.

Regeling
De zoektocht naar een oplossing voor het dilemma heeft resultaat gehad. De partijen hebben de zogenaamde ‘5 plus 5 min-regeling’ bedacht. Om tegemoet te komen aan de behoefte worden nu (bijvoorbeeld) vijf extra huurwoningen gebouwd, maar worden meteen afspraken gemaakt om straks vijf huurwoningen te slopen.

Proef
Vostermans wil binnen twee maanden starten met een proef. Bij de uitvoering wordt de provincie betrokken, omdat die toestemming moet verlenen. Wellicht is zij tevens bereid een bijdrage in de sloopkosten te leveren. Volgens directeur Wim Hazeu van Wonen Limburg is de aanpak uniek in de provincie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wonen Limburg wil huizen gaan opkopen en verhuren
Heijmans ONE huurwoning
Plan voor verplaatsbare woningen in America
Wonen Limburg verlaagt huurprijs
Strijd om 'enkele tonnen' te veel rioolheffing
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen