Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra geld voor SLIMhuis Sittard

Geplaatst opwoensdag 20 april 2016 - 15:23

De gemeente Sittard-Geleen houdt het SLIMhuis in Sittard nog een jaar overeind met een extra bijdrage van een ton voor 2016.

Dit lokale platform ondersteunt de ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf (mkb), maar had inmiddels zichzelf moeten kunnen bedruipen.

Financiële steun
Volgens het college van B en W overweegt stichting Limburg Economic Development (een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs) om het SLIMhuis vanaf 2017 drie jaar lang financieel te steunen. Reden om het SLIMhuis dit jaar nog overeind te houden, zegt een woordvoerder.

Subsidie
Ook moet het SLIMhuis in ieder geval blijven bestaan tot 2017, omdat dit een voorwaarde was voor eerder verkregen Europese subsidie van 1,2 miljoen euro

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeente Sittard-Geleen redt SLIMhuis
Sportstichting Sittard-Geleen ruim 4 ton gekort
Jaar van de Mijnen opening heerlen
Sittard-Geleen kent subsidie toe aan initiatieven M2015
Sittard-Geleen sponsort actie tegen Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen