Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra geld voor opknapbeurt gevels binnenstad Heerlen

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 22:27

De gemeente Heerlen trekt de komende twee jaar nog eens 408.000 euro uit voor het project om bijna 90 gevels en de openbare ruimte in de binnenstad van Heerlen op te knappen.

Het kunstproject met de naam Atelier Stadsrevisie is een initiatief van ontwerper-kunstenaar Michel Huisman.

Extra subsidie
De extra subsidie wordt betaald uit een forse meevaller uit de grondexploitatie van het Maankwartier. Dat heringerichte gebied bij het station bestaat uit woningen, winkels, kantoren en horeca. Ook het station zelf en het busstation zijn helemaal vernieuwd. Ook dit naar een ontwerp van Michel Huisman.

Centrum aantrekkelijker
"Met de afronding van het Maankwartier heeft Heerlen een mooie en goed functionerende stationsomgeving gekregen die de vooruitgang van Heerlen symboliseert", aldus wethouder Peter van Zutphen (SP). "‘Maar er is nog veel werk te doen om de stad en het centrum aantrekkelijker te maken, onder andere door een betere aansluiting tussen het Maankwartier en het centrum van Heerlen te realiseren."

Atelier Stadsrevisie
Daarom dat het gemeentebestuur ook extra geld steekt in Atelier Stadsrevisie ‘om de sfeer en beleving van de binnenstad ingrijpend te verbeteren’, zo Van Zutphen. Voor dit jaar had de gemeente al 204.000 euro uitgetrokken voor het project. Daar komt nu dus twee jaar hetzelfde bedrag bij.

Per saldo houdt Heerlen nog 175.000 euro over uit de grondexploitatie van het Maankwartier. Dat financiële voordeel gaat naar de algemene reserve.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen