Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra geld voor middelbare scholen in krimpregio

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 6:41

Middelbare scholen die kampen met een dalend aantal leerlingen, krijgen er de komende jaren extra geld bij om de school open te houden.

Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagochtend. Vooral middelbare scholen in Limburg, maar ook in Zeeland en het oosten en het noorden zien hun scholen kleiner worden.

48 miljoen
Het ministerie van Onderwijs maakt tot 48 miljoen euro vrij om ervoor te zorgen dat krimpregio's en plattelandsgebieden een school in de buurt blijven hebben.

Aanvraag
Scholen kunnen vanaf volgend jaar een aanvraag indienen en krijgen eenmalig een bedrag uitgekeerd om hun instelling toekomstbestendig te maken.

Fuseren
Met het geld moeten scholen een plan maken waardoor ze ook met minder leerlingen kunnen blijven bestaan. Onderwijsminister Slob denkt dan aan fuseren, bepaalde vestigingen sluiten of juist zorgen dat een locatie openblijft, omdat leerlingen anders te ver moeten fietsen.

Moeite overeind te blijven
Tot 2028 verliest het voortgezet onderwijs nog eens zo’n twaalf procent van zijn leerlingen. Middelbare scholen met een breed aanbod van vmbo tot en met vwo die minder dan twaalfhonderd scholieren tellen, hebben moeite om overeind te blijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen