Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra geld voor middelbare scholen in krimpregio

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 6:41

Middelbare scholen die kampen met een dalend aantal leerlingen, krijgen er de komende jaren extra geld bij om de school open te houden.

Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagochtend. Vooral middelbare scholen in Limburg, maar ook in Zeeland en het oosten en het noorden zien hun scholen kleiner worden.

48 miljoen
Het ministerie van Onderwijs maakt tot 48 miljoen euro vrij om ervoor te zorgen dat krimpregio's en plattelandsgebieden een school in de buurt blijven hebben.

Aanvraag
Scholen kunnen vanaf volgend jaar een aanvraag indienen en krijgen eenmalig een bedrag uitgekeerd om hun instelling toekomstbestendig te maken.

Fuseren
Met het geld moeten scholen een plan maken waardoor ze ook met minder leerlingen kunnen blijven bestaan. Onderwijsminister Slob denkt dan aan fuseren, bepaalde vestigingen sluiten of juist zorgen dat een locatie openblijft, omdat leerlingen anders te ver moeten fietsen.

Moeite overeind te blijven
Tot 2028 verliest het voortgezet onderwijs nog eens zo’n twaalf procent van zijn leerlingen. Middelbare scholen met een breed aanbod van vmbo tot en met vwo die minder dan twaalfhonderd scholieren tellen, hebben moeite om overeind te blijven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen