Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra geld moet mensen aan MBO-diploma helpen

Geplaatst opvrijdag 28 oktober 2016 - 12:56

De overheid, het bedrijfsleven en Gilde Opleidingen steken samen vier miljoen euro in een speciaal project om mensen die moeilijk aan de bak komen binnen enkele jaren aan een MBO-diploma te helpen.

Het gaat om ongeveer 1.000 mensen. Met name jongeren, inwoners die slecht Nederlands spreken en mensen met een uitkering komen daarvoor in aanmerking.

Talenten
Bedrijven kunnen bij onderwijsinstelling Gilde Opleidingen aangeven wat voor leerlingen ze nodig hebben. De studenten worden vervolgens op basis van hun talenten geselecteerd en kunnen een week lang bij een bedrijf aan de slag. Tijdens de opleiding is bovendien veel aandacht voor gezondheid en taal.

Een uitzendbureau probeert de mensen aan het werk te helpen zodra ze hun diploma hebben behaald.

Venlo
De eerste groep van vijftien leerlingen is begonnen bij een grote supermarkt in Venlo. Daar doen ze praktijkervaring op die aan het eind van het jaar in een diploma moet resulteren.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe Fontys-zorgopleiding op komst in Venlo?
Meivakantie Gilde Venlo begint eerder wegens waterlek
Hbo'ers vinden vaak en snel een baan
Faillissement Vizyr door wegvallen opdrachtgever
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen