Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra filmpakket en Skype voor Roermondse gevangenen

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2020 - 8:00

Mensen die hun celstraf uitzitten in Roermond kunnen naar verwachting snel weer uitgebreid met vrienden en familie praten. De gevangenis regelt Skype-verbindingen en denkt aan het uitdelen van beltegoed.

Naast de extra contactmogelijkheden kunnen gevangenen wellicht ook meer films kijken; de gevangenis hoopt snel een extra filmkanaal aan te bieden.

Geen bezoek
Vanwege de coronacrisis is het behelpen in de gevangenissen. Vaste programma's zijn grotendeels stopgezet en bezoek is niet welkom. Zelfs advocaten moeten hun bezoek eerst aanvragen. Daarnaast liggen sportactiviteiten en kerkdiensten in de bajes deels plat en kunnen de gedetineerden niet meer met verlof.

'We vragen veel'
Het maakt het leven 'binnen' pittig voor zowel gevangenen als medewerkers, zegt een woordvoerder. "We beseffen dat we veel van onze mensen vragen. De gedetineerden mogen een hele hoop niet, raken gefrustreerd of gespannen en in die situatie vragen wij ons personeel extra scherp te zijn. Dat valt niet mee, maar onze mensen houden zich knap staande. Daar zijn we trots op."

Skype-gesprekken
In Roermond wordt het weggevallen bezoekmoment ondervangen door Skype-gesprekken aan te bieden. "Die gesprekken worden natuurlijk wel gecontroleerd, maar op die manier kunnen ze hun dierbaren in ieder geval zien", verklaart de woordvoerder.

Gratis beltegoed
Er wordt ook gesproken over het uitdelen van beltegoed; 25 euro per gevangene. "Daar is nog geen beslissing over genomen. We zorgen wel voor meer recreatietijd en in die tijd kunnen ze bellen, dus ze kunnen nu wel vaker bellen." Ook op het uitbreiden van het filmpakket is nog geen klap gegeven, maar het is de bedoeling om de gedetineerden snel meer tijdbesteding te bieden.

De beltegoed- en filmpakketafspraken zouden vooralsnog alleen voor Roermond gelden. Gevangenissen zijn vrij om daar eigen beleid op te maken.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen