Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra filmpakket en Skype voor Roermondse gevangenen

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2020 - 8:00

Mensen die hun celstraf uitzitten in Roermond kunnen naar verwachting snel weer uitgebreid met vrienden en familie praten. De gevangenis regelt Skype-verbindingen en denkt aan het uitdelen van beltegoed.

Naast de extra contactmogelijkheden kunnen gevangenen wellicht ook meer films kijken; de gevangenis hoopt snel een extra filmkanaal aan te bieden.

Geen bezoek
Vanwege de coronacrisis is het behelpen in de gevangenissen. Vaste programma's zijn grotendeels stopgezet en bezoek is niet welkom. Zelfs advocaten moeten hun bezoek eerst aanvragen. Daarnaast liggen sportactiviteiten en kerkdiensten in de bajes deels plat en kunnen de gedetineerden niet meer met verlof.

'We vragen veel'
Het maakt het leven 'binnen' pittig voor zowel gevangenen als medewerkers, zegt een woordvoerder. "We beseffen dat we veel van onze mensen vragen. De gedetineerden mogen een hele hoop niet, raken gefrustreerd of gespannen en in die situatie vragen wij ons personeel extra scherp te zijn. Dat valt niet mee, maar onze mensen houden zich knap staande. Daar zijn we trots op."

Skype-gesprekken
In Roermond wordt het weggevallen bezoekmoment ondervangen door Skype-gesprekken aan te bieden. "Die gesprekken worden natuurlijk wel gecontroleerd, maar op die manier kunnen ze hun dierbaren in ieder geval zien", verklaart de woordvoerder.

Gratis beltegoed
Er wordt ook gesproken over het uitdelen van beltegoed; 25 euro per gevangene. "Daar is nog geen beslissing over genomen. We zorgen wel voor meer recreatietijd en in die tijd kunnen ze bellen, dus ze kunnen nu wel vaker bellen." Ook op het uitbreiden van het filmpakket is nog geen klap gegeven, maar het is de bedoeling om de gedetineerden snel meer tijdbesteding te bieden.

De beltegoed- en filmpakketafspraken zouden vooralsnog alleen voor Roermond gelden. Gevangenissen zijn vrij om daar eigen beleid op te maken.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen