Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra filmpakket en Skype voor Roermondse gevangenen

Geplaatst opzaterdag 21 maart 2020 - 8:00

Mensen die hun celstraf uitzitten in Roermond kunnen naar verwachting snel weer uitgebreid met vrienden en familie praten. De gevangenis regelt Skype-verbindingen en denkt aan het uitdelen van beltegoed.

Naast de extra contactmogelijkheden kunnen gevangenen wellicht ook meer films kijken; de gevangenis hoopt snel een extra filmkanaal aan te bieden.

Geen bezoek
Vanwege de coronacrisis is het behelpen in de gevangenissen. Vaste programma's zijn grotendeels stopgezet en bezoek is niet welkom. Zelfs advocaten moeten hun bezoek eerst aanvragen. Daarnaast liggen sportactiviteiten en kerkdiensten in de bajes deels plat en kunnen de gedetineerden niet meer met verlof.

'We vragen veel'
Het maakt het leven 'binnen' pittig voor zowel gevangenen als medewerkers, zegt een woordvoerder. "We beseffen dat we veel van onze mensen vragen. De gedetineerden mogen een hele hoop niet, raken gefrustreerd of gespannen en in die situatie vragen wij ons personeel extra scherp te zijn. Dat valt niet mee, maar onze mensen houden zich knap staande. Daar zijn we trots op."

Skype-gesprekken
In Roermond wordt het weggevallen bezoekmoment ondervangen door Skype-gesprekken aan te bieden. "Die gesprekken worden natuurlijk wel gecontroleerd, maar op die manier kunnen ze hun dierbaren in ieder geval zien", verklaart de woordvoerder.

Gratis beltegoed
Er wordt ook gesproken over het uitdelen van beltegoed; 25 euro per gevangene. "Daar is nog geen beslissing over genomen. We zorgen wel voor meer recreatietijd en in die tijd kunnen ze bellen, dus ze kunnen nu wel vaker bellen." Ook op het uitbreiden van het filmpakket is nog geen klap gegeven, maar het is de bedoeling om de gedetineerden snel meer tijdbesteding te bieden.

De beltegoed- en filmpakketafspraken zouden vooralsnog alleen voor Roermond gelden. Gevangenissen zijn vrij om daar eigen beleid op te maken.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen