Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra fakkelen door stroomstoring Chemelot

Geplaatst opzondag 27 september 2020 - 8:27

Het chemische industriecomplex Chemelot heeft zondagochtend last van een stroomstoring. Door de storing is de capaciteit van een naftrakraker terug geschaald. Ook een aantal andere fabrieken draait op een lagere capaciteit in verband met de storing.

Dat heeft Chemelot zondagochtend bekend gemaakt.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de stroomstoring is, laat een woordvoerder van het industrieterrein weten. Ook over de gevolgen voor de overige fabrieken op Chemelot is nog niets bekend. De naftakraker is de grootste installatie op het Chemelotterrein. Ruwe nafta, een olieproduct, wordt er verwerkt tot grondstoffen voor bijvoorbeeld kunststof. "We weten nog niet hoe lang het gaat duren", zegt de woordvoerder. Over eventuele financiële schade kan Chemelot nog geen mededelingen doen.

Video: L1

Volgens Chemelot wordt er als gevolg van de storing extra gefakkeld, waardoor mogelijk een vlam te zien is. Verder hebben omwonenden er geen last van, zegt de woordvoerder van Chemelot.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen