Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra coronateststraat voor Maastrichtse studenten

Geplaatst opmaandag 17 augustus 2020 - 9:02

De GGD Zuid-Limburg opent maandag een tijdelijke coronateststraat voor studenten in Maastricht. Met name buitenlandse studenten uit regio's met code oranje of code rood kunnen zich er laten testen.

Ook andere studenten met coronagerelateerde klachten zijn welkom voor een test.

Buitenlandse studenten
De focus ligt op internationale studenten die afkomstig zijn uit gebieden waar op dit moment code oranje of code rood geldt. "Zij kunnen zich hier direct laten testen. We gaan er namelijk vanuit dat zij intensiever contact hebben gehad met de bevolking dan gewone toeristen", legt Christian Hoebe, infectiearts van de GGD Zuid-Limburg, uit.

"Het is een soort pilot. Om te kijken of we op deze manier coronabesmettingen vroeg kunnen ondervangen", aldus Hoebe. "Het is vergelijkbaar met de teststraat op Schiphol."

Met de fiets of lopend
De tijdelijke teststraat ligt in een parkeergarage (P5) aan de Paul-Henri Spaaklaan bij het Mecc en is alleen te voet of per fiets bereikbaar. Hierdoor denkt de GGD dat de teststraat laagdrempeliger is voor studenten dan de andere testlocatie in Zuid-Limburg, in Urmond.

Er wordt nog gezocht naar een nieuwe locatie, die ook met de auto bereikbaar is. Maar dat zal nog een paar weken duren.

Introductieweek
Maandag start in Maastricht de INKOM en komen weer duizenden studenten naar de stad. Aan de Universiteit Maastricht studeren veel buitenlandse studenten. De GGD hoopt dat veel studenten zich laten testen.

De teststraat opent maandag om 16:00 uur. De eerste twee dagen zijn alleen studenten welkom, later is de teststraat open voor iedereen. Het is, net als bij de andere teststraten in Limburg, nodig om een afspraak te maken via het callcenter.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen