Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra containers tegen puinhopen Stadspark Maastricht

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 10:55

Om te voorkomen dat het Stadspark in Maastricht een grote vuilnisbelt wordt, plaatst de gemeente komend weekend tien extra perscontainers.

Die 240 liter grote prullenbakken persen het afval samen, om te voorkomen dat ook die containers binnen de kortste keren uitpuilen met vuilnis.

Picnic
De extra containers zijn nodig omdat steeds meer mensen het park met mooi weer weten te vinden. De vuilnisbakken die er nu staan zijn berekend op normaal straatvuil, en niet op groepen mensen die in het park neerstrijken voor een picknick of barbecue. Bij de eerste mooie dagen van dit jaar waren de prullenbakken in het park al snel overvol.

Mensen zelf
De gemeente wijst er verder op dat de Maastrichtenaren ook zelf een rol hebben. "Ik ben blij met de populariteit van het stadspark, maar doe een beroep op alle bezoekers om het park schoon te houden. Van te weinig afvalbakken kan nu geen sprake meer zijn, dus het ligt nu vooral aan de mensen zelf. Ik roep de parkbezoekers op de bakken juist te gebruiken", laat wethouder John Aerts weten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen