Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra containers tegen puinhopen Stadspark Maastricht

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 10:55

Om te voorkomen dat het Stadspark in Maastricht een grote vuilnisbelt wordt, plaatst de gemeente komend weekend tien extra perscontainers.

Die 240 liter grote prullenbakken persen het afval samen, om te voorkomen dat ook die containers binnen de kortste keren uitpuilen met vuilnis.

Picnic
De extra containers zijn nodig omdat steeds meer mensen het park met mooi weer weten te vinden. De vuilnisbakken die er nu staan zijn berekend op normaal straatvuil, en niet op groepen mensen die in het park neerstrijken voor een picknick of barbecue. Bij de eerste mooie dagen van dit jaar waren de prullenbakken in het park al snel overvol.

Mensen zelf
De gemeente wijst er verder op dat de Maastrichtenaren ook zelf een rol hebben. "Ik ben blij met de populariteit van het stadspark, maar doe een beroep op alle bezoekers om het park schoon te houden. Van te weinig afvalbakken kan nu geen sprake meer zijn, dus het ligt nu vooral aan de mensen zelf. Ik roep de parkbezoekers op de bakken juist te gebruiken", laat wethouder John Aerts weten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen