Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra boa's ingezet tegen overlast kleine groep asielzoekers

Geplaatst opwoensdag 8 september 2021 - 19:33

De gemeente Venray gaat extra boa's inzetten om overlast van een kleine groep asielzoekers tegen te gaan.

De gemeenten Venray, Boxmeer Grave, Nijmegen en Sint Anthonis, die elk een azc in de directe omgeving hebben, werken sinds begin 2020 aan een oplossing voor overlastgevende asielzoekers. Een klein deel van de azc-bewoners zorgt in de gemeenten namelijk voor overlast in de openbare ruimte.

Samenwerking
Volgens de burgemeesters is een gezamenlijke aanpak noodzakelijk, omdat de overlastgevers zich geregeld verplaatsen. Daarom hebben zij woensdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Die overeenkomst maakt mogelijk om vier extra boa's in te zetten om in de vijf gemeenten de overlast door een kleine groep asielzoekers te bestrijden. Naar verwachting zullen de eerste resultaten tegen het einde van het jaar te zien zijn.

Overlast
Een woordvoerder van de gemeente Venray liet in oktober 2020 weten dat de gemeente kampte met problemen veroorzaakt door zes azc-bewoners uit de centra in Overloon en Grave. "Daaromheen zweeft nog een clubje van vijftien meelopers dat voor overlast zorgt." Het zou vooral om winkeldiefstallen, diefstallen uit auto's, zakkenrollerij, openlijke geweldpleging en handtastelijkheden gaan.

Structurele aanpak
Luc Winants, burgemeester van Venray, staat voor een structurele aanpak van overlastgevers. "Wij zijn een gastvrij land, maar helaas maakt een kleine groep daar misbruik van. Daar mogen de goedwillende asielzoekers niet de dupe van worden."

Subsidie
Voor de samenwerking, waarbij ook openbaarvervoerbedrijven, politie, het Openbaar Ministerie en het COA betrokken zijn, werd door het ministerie van Justitie en Veiligheid een subsidie van 250.000 euro beschikbaar gesteld. Bij de ondertekening was ook demissionair staatssecretaris Broekers-Knol aanwezig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen