Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra bedden voor daklozen in Heerlen

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 6:49

Het Leger des Heils heeft in Heerlen een noodonderkomen met zestien extra bedden neergezet.

Daardoor kan opvanghuis De Klomp voor daklozen de toegenomen aanloop met het koude weer aan. De gevreesde druk en overlast in de winter blijft daardoor uit.

Elke dag vol
De reguliere capaciteit van 35 slaapplaatsen wordt iedere dag volledig benut. Met de huidige vorst gaat ook de nieuwe opvang aan de achterkant van de Klomp dagelijks open. De nieuwe vleugel blijft tot mei open en indien nodig langer.

Meer overlast
Bewoners van de binnenstad stellen wel dat de overlast van psychiatrische patiƫnten uit de dag- en nachtopvang het laatste jaar is toegenomen. De toegenomen overlast is voor de bewonersraad Heerlen-Centrum aanleiding om het slapende overleg met de gemeente (de zogeheten beheerscommissie) weer tot leven te wekken.

Manager Will Linssen van het Leger des Heils bevestigt dat door bezuinigingen in de gezondheidszorg meer verwarde mensen op straat lopen.

Lees ook: Explosieve stijging 'psychische' daklozen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gratis opvang voor daklozen Zuid-Limburg vanwege vrieskou
Gratis opvang daklozen vanwege vorst
Gratis opvang voor daklozen vanwege verwachte vrieskou
Vrieskou op komst: gratis opvang voor daklozen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen