Overslaan en naar de inhoud gaan

'Extra alert zijn op uitbreken Afrikaanse varkenspest'

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 12:06

Het uitbreken van Afrikaanse varkenspest in Limburg is niet onafwendbaar. Er is aanleiding om extra alert te zijn om verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat antwoordt het provinciebestuur op vragen van het CDA.

Die partij had alarm geslagen over het feit dat wilde zwijnen de Afrikaanse varkenspest overdragen op de varkenshouderij.

Lees ook: CDA slaat alarm vanwege Afrikaanse varkenspest

Zorgwekkende ziekte
Het provinciebestuur erkent dat het zorgwekkend is dat de ziekte zich heeft uitgebreid in het voormalige Oost-Europa. In 2014 werd deze aangetroffen bij wilde zwijnen en varkens in de Baltische staten en Polen. In 2017 werd de ziekte ook gevonden in Tsjechië en Roemenië. Maar dat wil niet automatisch zeggen dat Limburg ook wordt getroffen in de toekomst, aldus het provinciebestuur.

Zwijnenbestrijding
Het bestuur wijst er ook op dat het afschot van wilde zwijnen sterk is toegenomen. Dat heeft ermee te maken dat zich honderden zwijnen ophouden buiten de twee gebieden waar ze 'mogen' zijn. Het gaat dan om de natuurgebieden De Meinweg en Meerlebroek. Volgens het provinciebestuur is daarbij de ervaring dat terreinbeheerders voldoende medewerking verlenen aan het bestrijden van wilde zwijnen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen