Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra aandacht voor veiligheid Schotse vrouwenvoetbalploeg

Geplaatst opdonderdag 13 juli 2017 - 17:24

De Schotse vrouwenvoetbalploeg, die op dit moment in Baarlo verblijft, is geschrokken van het nieuws dat IS haar aanhangers heeft opgeroepen om toe te slaan rondom het duel van de Schotten tegen Engeland.

Die wedstrijd wordt komende woensdag in Utrecht gespeeld tijdens het EK voetbal voor vrouwen. Uit voorzorg is ook de beveiliging bij het hotel in Baarlo opgeschroefd.

Alert zijn
Bang zijn de Schotten niet, maar wel geschrokken. "De wedstrijden aflassen lijkt me overdreven. We moeten gewoon alert zijn", reageert de Schotse bondscoach Anna Signeul. "Maar ik ga er vanuit dat de politie en de UEFA ervoor zorgen dat we veilig onze wedstrijden kunnen afwerken. Helaas hoort dit blijkbaar bij de huidige tijdgeest." De van oorsprong Zweedse trainster bevestigt dat er ook extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen bij het hotel, maar welke dat zijn wordt niet bekendgemaakt.

Veld opgeknapt
De Schotten verblijven op dit moment bij Chateau De Raay in Baarlo en trainen op de naastgelegen sportvelden van VV Baarlo. En dat heeft de amateurvereniging in ieder geval een spiksplinternieuw hoofdveld opgeleverd. De Schotten keurden het veld enkele weken geleden nog af. En daarop werd een speciale onderhoudsspecialist ingevlogen die de mat compleet vernieuwde. En dus trainen de Schotse dames nu op één van de beste grasmatten van Limburg.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

grasmat heythuysen EK
Limburgs EK-gras op weg naar Frankrijk
Schotse voetbaldames op trainingskamp in Limburg
Venlose Oranje-engel vleugellam
Zaza of Pellè? Maurice Graef legt uit hoe het wel moet
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen