Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra aandacht voor veiligheid Schotse vrouwenvoetbalploeg

Geplaatst opdonderdag 13 juli 2017 - 17:24

De Schotse vrouwenvoetbalploeg, die op dit moment in Baarlo verblijft, is geschrokken van het nieuws dat IS haar aanhangers heeft opgeroepen om toe te slaan rondom het duel van de Schotten tegen Engeland.

Die wedstrijd wordt komende woensdag in Utrecht gespeeld tijdens het EK voetbal voor vrouwen. Uit voorzorg is ook de beveiliging bij het hotel in Baarlo opgeschroefd.

Alert zijn
Bang zijn de Schotten niet, maar wel geschrokken. "De wedstrijden aflassen lijkt me overdreven. We moeten gewoon alert zijn", reageert de Schotse bondscoach Anna Signeul. "Maar ik ga er vanuit dat de politie en de UEFA ervoor zorgen dat we veilig onze wedstrijden kunnen afwerken. Helaas hoort dit blijkbaar bij de huidige tijdgeest." De van oorsprong Zweedse trainster bevestigt dat er ook extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen bij het hotel, maar welke dat zijn wordt niet bekendgemaakt.

Veld opgeknapt
De Schotten verblijven op dit moment bij Chateau De Raay in Baarlo en trainen op de naastgelegen sportvelden van VV Baarlo. En dat heeft de amateurvereniging in ieder geval een spiksplinternieuw hoofdveld opgeleverd. De Schotten keurden het veld enkele weken geleden nog af. En daarop werd een speciale onderhoudsspecialist ingevlogen die de mat compleet vernieuwde. En dus trainen de Schotse dames nu op één van de beste grasmatten van Limburg.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Oranjefan teleurgesteld
EK voetbal uitgesteld tot volgend jaar
grasmat heythuysen EK
Limburgs EK-gras op weg naar Frankrijk
Schotse voetbaldames op trainingskamp in Limburg
Venlose Oranje-engel vleugellam
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen