Overslaan en naar de inhoud gaan

Extern onderzoek naar functioneren vervoerder Arriva

Geplaatst opvrijdag 9 november 2018 - 22:40

Het provinciebestuur laat een extern bureau kijken of vervoerder Arriva voldoet aan de eisen die zijn gesteld in de concessie voor het openbaar vervoer in Limburg.

Arriva is sinds december 2016 verantwoordelijk voor busvervoer en de regionale treinverbindingen in Limburg. CDA-gedeputeerde Hubert Mackus zegt er na twee jaar behoefte aan te hebben om een externe partij te laten bekijken hoe Arriva het doet, naast het veelvuldige overleg van de provincie zelf met Arriva.

Mackus reageerde op een pleidooi van de PvdA voor een onafhankelijk onderzoek naar de cijfers van Arriva. Volgens fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers krijgt zijn partij signalen vanuit de vakbonden dat die niet kloppen.

Lees ook: Machinisten Arriva woedend: 'Wij schamen ons diep'

Met cijfers gespeeld
Er zou met de cijfers worden gespeeld om de afgesproken doelen te halen. Zo zou het uitvallen van ritten worden omzeild door een defecte bus naar de eerste halte te laten rijden. Daardoor is formeel geen sprake van uitval maar van vertraging. "En voor weinig uitval wordt Arriva beloond", zo zei de PvdA-voorman.

Klopt niet
Gedeputeerde Mackus zei dat het systeem zo helemaal niet werkt en dat dat voorbeeld gewoon niet klopt. "Voor ons zijn klanttevredenheid, de uitval van ritten en het op tijd rijden de belangrijkste punten waarop Arriva wordt afgerekend", aldus Mackus. "Daarom is het goed daar extern eens naar te laten kijken en ook naar de rest van de voorwaarden in de openbaarvervoersconcessie."

Bushaltes
Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de hoeveelheid elektrische bussen en de werking van de elektronische borden bij bushaltes. Daarop is te zien hoelang het duurt voor een bus komt.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen