Overslaan en naar de inhoud gaan

Extern bureau onderzoekt declaraties Verheijen

Geplaatst opdonderdag 12 februari 2015 - 20:20

Oud-gedeputeerde Mark Verheijen heeft enkele weken geleden al bij gouverneur Bovens opgebiecht dat er problemen waren met zijn declatiegedrag.

Dat was dus nog voordat NRC Handelsblad onthulde dat Verheijen als gedeputeerde onterecht gebruik maakte van zijn dienstauto, en exorbitante declaraties voor bijvoorbeeld etentjes indiende.

Verrekenen
Het huidige VVD-Kamerlid zei toen ook al dat hij bereid was 'eventueel onjuist gebruik van provinciale faciliteiten te verrekenen. ' Gouverneur Theo Bovens meldde dat donderdagmiddag in een brief (PDF) aan het Limburgs Parlement.

Controle
In de brief zegt Bovens ook dat er een onderzoeker wordt aangesteld die gaat kijken of er wel voldoende toezicht is bij de provincie op bijvoorbeeld dienstauto's en declaraties, en of dat toezicht eventueel moeten worden aangepast. De accounting-expert moet daarna kijken of de bestaande regels wel goed zijn toegepast door Mark Verheijen, die in 2011 en 2012 een tijd gedeputeerde was.

NRC Handelsblad schreef woensdag dat Verheijen in die tijd zijn dienstauto inzette voor zijn eigen politieke campagne. De gedeputeerde zou ook een forse restaurantrekening bij de provincie hebben gedeclareerd.

Eigen verantwoordelijkheid
In de brief schrijft Bovens verder dat het vrijwel onmogelijk is om het gebruik van bijvoorbeeld dienstauto's voor de volle honderd procent te controleren is. "Het is de verantwoordelijkheid van leden van Gedeputeerde Staten alsook Provinciale Staten zelf om goed en verantwoord gebruik te maken van provinciale faciliteiten", zo staat er te lezen.

Lees ook:
- Agenda wethouder Verheijen gemist
- Provinciale politiek bijeen over affaire Verheijen
- VVD'er Verheijen sjoemelde met declaraties

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bovens: kwesties als Verheijen stralen af op hele provincie
Geen extra maatregelen Provincie na affaire-Verheijen
'Verheijen had probleem gehad als hij nog gedeputeerde was'
Forse kritiek VVD-leden op aanpak affaire-Verheijen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen