Overslaan en naar de inhoud gaan

Expositie geopend vanwege jubileum Verdrag van Maastricht

Geplaatst opmaandag 8 november 2021 - 19:46

Demissionair minister Ingrid van Engelshoven heeft in het gouvernement in Maastricht een speciale expositie geopend ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het Verdrag van Maastricht.

De tentoonstelling vormt de start van allerlei activiteiten die nog dit en komend jaar worden gehouden.

Europese Unie
Het Verdrag van Maastricht vormde de Europese Economische Gemeenschap (EEG) om tot Europese Unie. Ook werd de basis gelegd voor de gemeenschappelijke munt, de euro.

Volgens minister Van Engelshoven maakt de tentoonstelling duidelijk hoe belangrijk Europa voor de toekomst van iedereen is.

Over generaties heen
Gedeputeerde Maarten van Gaans (D66) van Europese Zaken heeft zelf geen herinneringen aan het Verdrag van Maastricht. Hij is namelijk pas 33 jaar. Maar hij vindt dat het belang van het verdrag en van Europese samenwerking over generaties heen gaat.

Speciale dingen
De tentoonstelling is gecoördineerd en mede samengesteld door provincie-ambtenaar Peter Schrijen. Het is zijn laatste klus, want eind november gaat hij met pensioen. Volgens Schrijen zijn er heel speciale dingen te zien op de tentoonstelling.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen