Paard hoeven (5 okt 2019)

Paardenexport mag weer vanuit Echt

Vanaf maandag mogen er in Echt weer paarden gecertificeerd en geëxporteerd worden naar het buitenland. Het is voorlopig de enige exportlocatie in Nederland.

Gasturbine
Euroturbine Venlo moet betalen na schenden embargo Iran

De illegale verkoop van gasturbines aan Iran kost het Venlose bedrijf Euroturbine nog eens 600.000 euro.

Kipster wil naar Verenigde Staten

Kipster uit Venlo wil ook CO2-neutrale kippenstallen in de Verenigde Staten gaan bouwen. Het bedrijf is daarover in gesprek met verschillende partijen, zo heeft het donderdag bevestigd.

Venloos bedrijf bestraft voor illegale export naar Iran

Parviz T., de directeur van het Venlose bedrijf Euroturbine, heeft een celstraf van 12 maanden gekregen, waarvan 11 voorwaardelijk.

Paardentrailer
CDA: schaf onnodige regels paardenvervoer Duitsland af

Het CDA in het Limburgs Parlement wil dat er een einde komt aan de in zijn ogen overbodige regelgeving voor het tijdelijk vervoer van paarden van Limburg naar Duitsland en omgekeerd.

Eis zaak-Euroturbine: celstraffen en geldboetes

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag celstraffen tegen de eigenaar en twee medewerkers van Euroturbine in Venlo geëist.

Brexit
Roermondenaar gaat Britten adviseren over Brexit

Douane-expert Hans Maessen uit Roermond gaat de voorstanders van de Brexit binnen de conservatieve partij in Groot-Brittannië helpen.

Mestverwerkers lopen deel aanvoer mis door eiercrisis

Mestverwerkingsbedrijven in Limburg lopen naar schatting 20 procent van hun aanvoer van kippenmest mis door de crisis in de eiersector.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV