Overslaan en naar de inhoud gaan

Expojaar IBA Parkstad uitgesteld: 6 ton schade

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 16:05

Het Expojaar van IBA Parkstad wordt met een jaar uitgesteld in verband met de coronacrisis.

Het begint nu in juli 2021 in plaats van juli dit jaar en duurt tot augustus 2022. Het uitstel met een jaar levert een schadepost op van 600.000 euro. De aandeelhouders nemen dat voor hun rekening. Dat zijn de provincie en de zeven Parkstad-gemeenten.

Evenementenverbod
De Internationale Bau Ausstellung IBA bestaat uit vernieuwende bouwkundige projecten die de (economische) structuur van Parkstad moeten versterken. Tijdens het Expojaar zouden niet alleen de projecten onder de aandacht worden gebracht, maar zou ook een aantal evenementen worden georganiseerd. Maar juist evenementen zijn door het kabinet in ieder geval tot 1 september verboden in verband met corona.

Verschuiven
"De IBA-organisatie heeft naar aanleiding van het kabinetsbesluit een aantal scenario’s met betrekking tot het Expojaar in beeld gebracht en is tot de conclusie gekomen dat het verschuiven van de Expo met precies een jaar het beste resultaat biedt aan de IBA", zo schrijven de gedeputeerden Ger Koopmans en Andy Dritty aan het Limburgs Parlement.

Aandeelhouders
“Wat het uitgestelde Expojaar meer in detail betekent voor de IBA organisatie, de IBA-projecten en de IBA begroting wordt de komende weken verder uitgewerkt”, zo melden de twee gedeputeerden. Met de aandeelhouders wordt dat op 29 juni besproken.

Evenementen
Eerder werden in Parkstad al De Parade in Brunssum en het WMC in Kerkrade met een jaar opgeschoven. Ook cultureel zomerfestival Cultura Nova in Heerlen gaat dit najaar niet door. De organisatie van het theaterfestival verplaatst het internationale evenement naar december.

Lees ook: Theaterfestival Cultura Nova verplaatst naar december

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen