Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosief opgeblazen in park Eygelshoven

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 22:38

De nog onbekende explosieven die vrijdagmiddag zijn gevonden in een woonhuis aan de Laurastraat in Eygelshoven, zijn opgeblazen door experts van de Explosieven Opruimings Dienst.

De bewoner van het huis is vrijdagmiddag opgepakt in Schinveld.

Onbekende stof
Onduidelijk is nog steeds wat voor een explosief er precies is gevonden. Een monster van het spul is naar het Nederlands Forensisch Instituut gegaan voor onderzoek. Het materiaal is door de EOD geneutraliseerd en afgevoerd naar een parkje, verderop in de straat.

Lees ook: Onbekende explosieve stof in woning Eygelshoven

Ontruiming
Tijdens het onschadelijk maken werden de twee huizen naast het pand voor de veiligheid ontruimd. De bewoners daarvan hebben elders onderdak gekregen.

Zand
Voordat het explosief tot ontploffing werd gebracht, is het toegedekt met een lading zand om de knal te dempen. In eerste instantie zou dat met een vrachtwagen gebeuren, maar die kwam vast te zitten in het drassig terrein van het parkje. Uiteindelijk werd er een tractor gebruikt om de lading toe te dekken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen