Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosief Hoensbroek: politie deelt beelden van verdachte

Geplaatst opvrijdag 17 september 2021 - 14:58

De politie heeft beelden gedeeld van de man die een explosief op de Hommerterweg in Hoensbroek heeft achtergelaten.

Het explosief werd zondagochtend 5 september rond 8:00 uur ontdekt door buurtbewoners. Meerdere woningen werden uit voorzorg ontruimd.

In beeld
Op de beelden is te zien hoe de man in de nacht van 4 op 5 september tussen 3:10 en 3:20 in de nacht in de weer is met een pakket dat het explosief blijkt te zijn. Aan dit pakket zit een meterslang koord. De verdachte begint te aarzelen als er vanuit de Akerstraat-Noord een auto passeert. Uiteindelijk gaat hij toch verder weer hij mee bezig is. Hij laat het explosief achter en verdwijnt uit het zicht van de bewakingsbeelden.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief die ochtend meegenomen. Rond 13:00 uur kon iedereen weer naar huis.

Lees ook: Explosief Hoensbroek opgeruimd: bewoners terug naar huis

Van de verdachte ontbreekt vooralsnog elk spoor. De politie hoopt dat iemand de man op de bewakingsbeelden herkent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen