Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosief Hoensbroek opgeruimd: bewoners terug naar huis

Geplaatst opzondag 5 september 2021 - 13:29

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief meegenomen dat zondagochtend werd aangetroffen in Hoensbroek.

Daardoor konden de bewoners van de woningen aan de Hommerterweg vanaf 13:00 uur weer naar huis.

Onschadelijk
Het explosief zal door de EOD op een veilige manier onschadelijk worden gemaakt in een naburige groeve. Om wat voor explosief het gaat, is niet duidelijk. "Het is geen handgranaat, geen vuurwerkbom of een bom uit de Tweede Wereldoorlog. Wat voor soort explosief het wel is, maakt deel uit van het onderzoek", zegt een politiewoordvoerder.

De politie weet nog niet waarom het explosief in de straat is neergelegd. "Ook dat maakt deel uit van het onderzoek." De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gehoord of gezien hebben wat met het explosief te maken kan hebben.

Ontruiming
De politie ontruimde zondagochtend 15 woningen vanwege het explosief dat om 8:00 uur werd aangetroffen. Daarnaast werd mensen afgeraden om richting de Hommerterweg en de Akerstraat-Noord te komen om de eigen veiligheid niet in gevaar te brengen. Ook die straten zijn inmiddels weer vrijgegeven.

Lees ook: Woningen Hoensbroek ontruimd vanwege mogelijk explosief

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen