Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosief gevonden bij voordeur journalist De Limburger

Geplaatst opzondag 27 december 2020 - 11:19

De politie heeft zondagochtend de Acacialaan in Neer afgesloten nadat daar een mogelijke handgranaat is gevonden.

Het explosief werd rond 10:30 uur gevonden voor de voordeur van Jos Emonts, de misdaadverslaggever van Dagblad De Limburger.

Wandeling met hond
Emonts zegt dat hij zelf de handgranaat vond en de politie inschakelde. "Ik was met de hond gaan wandelen. Aanvankelijk was ik eroverheen gestapt", zegt hij. Bij terugkomst zag hij het voorwerp alsnog en herkende hij het als een handgranaat. "Ik ga ervan uit dat dit met mijn werk te maken heeft", zegt de geschrokken rechtbankverslaggever.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgetrommeld om het projectiel te onderzoeken en te kijken of het eventueel tot ontploffing gebracht moet worden. Een aantal buurtbewoners heeft hun woning uit voorzorg moeten verlaten. Rond 15:00 uur werd de straat vrijgegeven.

Heftig
"We voelen dit als journalistieke organisatie als een aanval", zegt hoofdredacteur Bjorn Oostra van de regionale krant. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Het is de eerste keer dat we op deze manier bedreigd worden. Dit komt echt aan." Volgens de hoofdredacteur is het nu vooral van belang dat de journalist en zijn gezin op een veilige plek worden ondergebracht.

Video: Fer Traugott

Getuigenoproep
De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie het explosief bij de woning van Emonts heeft neergelegd. Op Twitter is een getuigenoproep geplaatst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen