Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosief gevonden in auto die mogelijk bij plofkraak was

Geplaatst opmaandag 24 januari 2022 - 12:20

De politie heeft maandagochtend een explosief gevonden in een auto die vermoedelijk betrokken was bij een plofkraak in het Duitse Essen eerder deze ochtend.

"In de auto zat een ontstekingsmechanisme met daaraan een pakketje, dat later op een veilige plek tot ontploffing wordt gebracht", vertelt een politiewoordvoerster. De politie kan niet bevestigen of de auto daadwerkelijk betrokken was bij de plofkraak. "Maar het vermoeden is er wel en dat wordt onderzocht."

Lees ook: Weer plofkraakauto met mogelijk explosief: woningen ontruimd

Ontruimd
De politie kwam rond 04:45 uur uit bij de auto in Venlo en bewoners van de straat zijn urenlang ondergebracht bij Tuincentrum Leurs. Rond 11:20 uur was de kust weer veilig en konden ze naar huis. De auto waar het explosief in zat, wordt afgesleept. Niemand is aangehouden.

Plofkraak
Het bankfiliaal in Essen en aangrenzende panden raakten zwaar beschadigd na de kraak maandagochtend. "De explosie had zo'n kracht dat zelfs aan de overkant van de weg ruiten kapot sprongen", vertelt een correspondent.

Bekijk hier de beelden van de schade na de plofkraak in Duitsland:

Video: Track & L1

Gebroeders Wienerstraat
Na een eerdere plofkraak op een geldautomaat in Duitsland in september vorig jaar, werd de Gebroeders Wienerstraat ook al ontruimd omdat daar even later een auto met een explosief werd gevonden. Het voertuig bleek later ook betrokken te zijn geweest bij die plofkraak.

Lees ook: Vluchtauto plofkraak ontdekt in Venlo: woningen ontruimd

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen