Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie vuurwerkbom: bewoners enorm geschrokken

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 10:16

De bewoners van een appartementencomplex in Vaals waar afgelopen nacht de brievenbussen werden opgeblazen met een vuurwerkbom, zijn enorm geschrokken. De explosie vond plaats rond 2:00 uur.

"Ik werd wakker van een enorme knal en het alarm", vertelt Parya Barghi in de Nieuwsshow op L1 radio. Ze woont samen met haar vader, moeder en broertje in het appartementencomplex. "Ik ging meteen kijken wat er aan de hand was en zag overal rook. Ik dacht dat er brand was."

Uit bed gesprongen
Ook de andere bewoners werden wakker door de explosie. "Mijn honden begonnen te blaffen. Ik ben direct uit bed gesprongen", zegt een andere bewoner van het complex. "Ik heb de brandweer gebeld, heb mijn honden gepakt en mijn sleutels en ben vervolgens het huis uit gevlucht."

Video: Track '88

Overal glas
De bewoners van zes woningen vluchtten naar buiten en zagen onderweg dat de explosie flinke schade had aangericht. "We zagen dat de brievenbus helemaal was ontploft en overal lag glas. Alle brievenbussen waren weg", vertelt een van de bewoners.

Lees ook: Vuurwerkbom door brievenbus: woningen geëvacueerd

Explosieven
De bewoners verzamelden zich buiten op straat. "Het was koud en slecht weer", zegt Pary Barghi. "Gelukkig werden we goed opgevangen door onze buren. Het onderzoek van de politie duurde lang." Dat kwam onder meer omdat niet duidelijk was of alle explosieven ontploft waren. De hulpdiensten konden het gebouw pas in nadat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) klaar was met onderzoek.

Rond 5:00 uur mochten de getroffen bewoners weer naar huis, geschrokken en moe. "Ik heb gelukkig nog tot 7:00 uur kunnen slapen", zegt Parya Barghi.

Bij de explosie vielen geen gewonden. De politie heeft nog niemand kunnen arresteren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen