Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie vuurwerkbom: bewoners enorm geschrokken

Geplaatst opdinsdag 4 mei 2021 - 10:16

De bewoners van een appartementencomplex in Vaals waar afgelopen nacht de brievenbussen werden opgeblazen met een vuurwerkbom, zijn enorm geschrokken. De explosie vond plaats rond 2:00 uur.

"Ik werd wakker van een enorme knal en het alarm", vertelt Parya Barghi in de Nieuwsshow op L1 radio. Ze woont samen met haar vader, moeder en broertje in het appartementencomplex. "Ik ging meteen kijken wat er aan de hand was en zag overal rook. Ik dacht dat er brand was."

Uit bed gesprongen
Ook de andere bewoners werden wakker door de explosie. "Mijn honden begonnen te blaffen. Ik ben direct uit bed gesprongen", zegt een andere bewoner van het complex. "Ik heb de brandweer gebeld, heb mijn honden gepakt en mijn sleutels en ben vervolgens het huis uit gevlucht."

Video: Track '88

Overal glas
De bewoners van zes woningen vluchtten naar buiten en zagen onderweg dat de explosie flinke schade had aangericht. "We zagen dat de brievenbus helemaal was ontploft en overal lag glas. Alle brievenbussen waren weg", vertelt een van de bewoners.

Lees ook: Vuurwerkbom door brievenbus: woningen geëvacueerd

Explosieven
De bewoners verzamelden zich buiten op straat. "Het was koud en slecht weer", zegt Pary Barghi. "Gelukkig werden we goed opgevangen door onze buren. Het onderzoek van de politie duurde lang." Dat kwam onder meer omdat niet duidelijk was of alle explosieven ontploft waren. De hulpdiensten konden het gebouw pas in nadat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) klaar was met onderzoek.

Rond 5:00 uur mochten de getroffen bewoners weer naar huis, geschrokken en moe. "Ik heb gelukkig nog tot 7:00 uur kunnen slapen", zegt Parya Barghi.

Bij de explosie vielen geen gewonden. De politie heeft nog niemand kunnen arresteren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen