Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie in Hoensbroek: 'Link met andere incidenten'

Geplaatst opdonderdag 30 september 2021 - 3:43

In Hoensbroek is in de nacht van woensdag op donderdag rond 01:37 uur een explosie geweest op de Hommerterweg, die mogelijk een link zou hebben met eerdere geweldsincidenten en een vergisontvoering. De explosie was op straat. Niemand raakte gewond.

Volgens een verslaggever was de explosie vlak voor een pand waarvan de ruiten zijn gesprongen door de knal. Inmiddels zouden deze alweer vervangen zijn. De straat werd woensdagnacht tijdelijk afgezet voor politieonderzoek. Ook omwonenden moesten hun huis verlaten, maar konden na een paar uur weer terug.

Explosie op straat in Hoensbroek (30 sep 2021)
De explosie zou vlak voor dit pand aan de Hommerterweg in Hoensbroek zijn geweest.
Foto: L1

Alblasserdam
Eerder deze maand werd er in dezelfde straat ook al een explosief gevonden voor een woning. Deze kon toen door experts bij een zandgroeve verderop tot ontploffing worden gebracht. Het explosief zou bedoeld zijn voor een vriend of zakenman van Alex R. uit Alblasserdam die in Limburg is opgegroeid.

Lees ook: Woningen Hoensbroek ontruimd vanwege mogelijk explosief

Explosief gevonden in Hoensbroek, woningen ontruimd (5 september 2021)
Op zondag 5 september werden woningen ontruimd aan de Hommerterweg in Hoensbroek nadat er een explosief werd gevonden in de straat.
Foto: Track '88

De politie vertelde dinsdag in televisieprogramma Opsporing Verzocht dat er aanwijzingen zijn voor een link tussen het explosief dat eerder in Hoensbroek werd gevonden en geweldsincidenten in Alblasserdam. Daar was vorige maand een explosie bij een huis. In Hendrik-Ido-Ambacht werd diezelfde nacht geschoten in een huis. De NOS meldt dat er mogelijk een verband is tussen deze incidenten en en de explosie van woensdagnacht, maar volgens de politie is het nog te vroeg om die conclusie te trekken.

Opsporing Verzocht
In dezelfde uitzending van Opsporing Verzocht dinsdag waren ook beelden te zien van een man die zijn auto parkeert in Brunssum en te voet richting Hoensbroek loopt. Onderweg duikt hij af en toe achter een auto om niet op te vallen. Nadat hij het explosief heeft neergelegd rent hij terug naar zijn auto. Naar aanleiding van die beelden kwamen bij de politie zeven tips binnen.

Lees ook: Politie krijgt zeven tips over explosief Hoensbroek

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen