Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie Heerlen kostte Wonen Zuid 3 miljoen euro

Geplaatst opvrijdag 6 november 2015 - 17:49

De explosie van de flat aan de Van Weerden Poelmanstraat in april dit jaar heeft Wonen Zuid een schadepost van 3 miljoen euro opgeleverd.

Dat zegt woordvoerder Marcel Claessen. De woningcorporatie wil de schade verhalen op de verdachte.

Herstel
De grootste kostenposten waren de aannemerskosten voor het herstel, sloop en sanering, vervangende huisvesting voor bewoners die niet meer in hun huis konden blijven, en huurderving.

Schade
Behalve Wonen Zuid hebben ook de gemeente Heerlen, diverse winkeliers, en getroffen bewoners en omwonenden schade geleden. Over de omvang van die schade is nog niets bekend.

Rechtszaak
Dinsdag gaat de rechtszaak inhoudelijk van start tegen de man die ervan wordt verdacht de explosie hebben veroorzaakt. De 26-jarige Dimitri O. had de koperen leidingen uit het gebouw gestolen, waardoor een flink gaslek was ontstaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Verdachte explosie flat Heerlen in oktober voor rechter
Snel sloop van explosie-flat in Heerlen
Meeste huizen 'explosiegebied' Heerlen weer volledig bewoonbaar
Herstel door ontploffing beschadigde flats van start
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen