Overslaan en naar de inhoud gaan

Explosie en schietincident Hoensbroek: drie personen gezocht

Geplaatst opdinsdag 12 oktober 2021 - 22:30

De politie is op zoek naar drie verdachten die mogelijk betrokken zijn bij een schietincident en explosie op de Hommerterweg in Hoensbroek in de nacht van 29 op 30 september.

Dat meldt Opsporing Verzocht. Er vielen geen gewonden. Het incident heeft mogelijk te maken met een crimineel conflict om een partij in beslag genomen cocaïne, verstopt in een lading bananen.

Camerabeelden
In de aflevering van dinsdagavond toonde de politie voor het eerst camerabeelden waarop drie personen te zien zijn die via de Akerstraat-Noord richting de Hommerterweg lopen. Enkele minuten later, wanneer een vuurwerkbom is afgegaan en er op een woning is geschoten, rent het drietal weg. Het explosief werd aan de achterkant van het woningcomplex geplaatst. Daar werd ook geschoten.

De politie sluit een verband tussen de bom en de schoten niet uit.

Ford Focus
Op andere camerabeelden is een auto te zien waarmee het stel mogelijk Hoensbroek uit vlucht. Dat gebeurde rond 01:40 uur op de Trichterweg in Brunssum. Volgens de politie gaat het om een ouder model Ford Focus. Het is nog onduidelijk of de eigenaar van de auto betrokken is bij het incident. Ook aan mensen die camerabeelden van die nacht hebben, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Link met andere incidenten
Het is onrustig in Hoensbroek. Een paar weken eerder, op zondagochtend 5 september, werd rond 08:00 uur in dezelfde straat een explosief aangetroffen. Vijftien woningen werden toen tijdelijk ontruimd. Volgens de politie is er mogelijk een link met een vergisontvoering in Cruquius en meerdere geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Deze hebben waarschijnlijk allemaal te maken met de in beslag genomen cocaïne, afkomstig van een transport van Ecuador naar Antwerpen begin dit jaar, meldt het AD.

Lees ook: Woningen Hoensbroek ontruimd vanwege mogelijk explosief

Zeven tips
In een eerdere aflevering toonde Opsporing Verzocht al beelden van een man die op 5 september het explosief in de straat neerlegde. Deze dader parkeerde zijn auto in Brunssum en vertrok te voet naar Hoensbroek, waarbij hij soms achter auto's dook om niet op te vallen. in zijn handen hield hij een pakket met een meterslang snoer. Dit bleek achteraf een explosief te zijn. Nadat de man de bom voor de woning had gelegd, rende hij terug naar zijn auto. Naar aanleiding van de beelden ontving de politie zeven tips.

Lees ook: Politie krijgt zeven tips over explosief Hoensbroek

explosie hoensbroek 12-10-21 1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen